Voor de data van de concerten… Zie Poster

 VALENTIJNSCONCERTEN DOOR HET DRENTS SYMFONIE ORKEST

Met een romantisch samengesteld programma gaat het Drents Symfonie Orkest met concerten in Vries, Emmen en Assen extra kleur geven aan de traditie van Valentijn.                                                                                                        Bij elk muziekstuk is wel een blijk van vriendschap, liefde of romantiek herkenbaar, zeker ook door de tussen de muziek uitgesproken gedichten van en door de Drentse dichteres Ria Westerhuis.

Het concert opent met “Nimrod” uit de Enigmavariaties, een melodie die componist Edward Elgar opdroeg aan zijn goede vriend Jaeger.                                                                                                 De symfonieën van  Robert Schumann  ontwikkelden zich tot mijlpalen in de romantiek; het orkest speelt twee delen uit de Symfonie nr. 4.                                                                     Carien Stuker, fluitist van het orkest, vertolkt vervolgens de beroemde fluitsolo uit de opera Orfeu en Euridice van Gluck en wordt daarbij begeleid door de strijkers.                                                                                                         Tot de pauze klinkt daarna nog de Bloemenwals uit de Notenkrakersuite van Tchaikovski.

De muziek die Khatchaturian schreef over twee geliefden die zich bevrijdden uit de Romeinse slavernij, is bekend als het Adagio uit het ballet Spartacus, maar nog beter bekend uit de tv serie de Onedin Line.                                                                                                                                                Na dit dynamische stuk volgen drie delen uit de Peer Gynt Suite van Edward Grieg.                                                                                                                                   De strijkers vertolken het bekende “O Mio Babbino Caro” uit de opera Gianni Schicchi van Puccini.                                                                                            Het concert wordt afgesloten met de Bruilofsmars uit de Midzomernachtsdroom van Felix Mendelssohn-Bartholdy

Het Valentijnsconcert wordt 3 keer uitgevoerd:                                                                                         Zaterdag 9 februari, 20:00 uur Bonifatiuskerk, Brink 3,  Vries.                                            Zondag 10 februari, 15:00 uur Grote Kerk, Schoolstraat 5 Emmen.                            Donderdag 14 februari, 20:00 uur Jozefkerk, Collardslaan 2a Assen

Toegang: € 17,50   voorverkoop: € 16,00 bij (secretaris@drentssymfonieorkest.nl) Jongeren tot 16 jaar € 5,00

Deel dit:

Privacy Voorkeuren

Website

Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen laten draaien.

PHPSESSID, _ga, _gid
_cfuid, uvc

Advertenties

Deze cookies van Google zorgen voor de advertenties die op verschillende plekken van de website in de zijbalk komen te staan. Ze zijn nodig om de website financieel mogelijk te maken.

DSID, IDE

Analytics

Deze cookies zijn nodig om te zien hoeveel bezoekers de website krijgt en hoe ze over de website heen navigeren. Dit is belangrijk om zo de website continue te kunnen verbeteren.

_umta, _umtb, _umtc, _umtv, _umtz