19/01/2019 20:00 - 21:30 ZIMIHC theater Zuilen

Na de succesvolle theaterconcerten Fanfare te water en Wie was De Winter? brengt het Zuilens Fanfare Corps op 19 en 20 januari zijn eerste interculturele voorstelling Selma: muziek van Turkije tot Zuilen.

Meeslepend liefdesverhaal
De beroemde Turkse muzikant Onur uit Zuilen probeert al jaren zijn geliefde Selma naar Nederland te krijgen. Uit protest besluit hij niet meer te zingen tot ze herenigd zijn. Als Selma dat hoort reist ze via Griekenland, Macedonië, Servië, Kroatië, Oostenrijk en Duitsland naar Nederland. Op haar route nemen wildvreemde mensen Selma liefdevol op in hun midden. Samen maken ze muziek. Zo laten zij hun verschillen verdwijnen en grenzen vervagen. Wat overblijft zijn verrijkende ervaringen en waardevolle herinneringen.

Fanfare ontmoet andere culturen
Ter illustratie van Selma’s meeslepende liefdesverhaal speelt het Zuilens Fanfare Corps muziek uit Mediterrane en Oost-Europese landen. De Nederlandse fanfare smelt samen met muziek uit andere culturen en creëert zo nieuwe ontmoetingen. Muziek verbindt individuen van verschillende komaf en muzikanten van diverse culturen inspireren elkaar. Zo schetst het Zuilens Fanfare Corps in deze voorstelling Selma een beeld van verschillende culturele achtergronden in de wijk Zuilen.

Theater Rast
Het Zuilens Fanfare Corps werkt voor deze voorstelling samen met Theater Rast en regisseur Celil Toksöz. Het interculturele theatergezelschap Rast is gespecialiseerd in multidisciplinaire voorstellingen met een mix van tekst, muziek, zang, opera en vertelkunst. Rast vertelt verhalen die intercultureel, sociaal bevlogen en soms controversieel zijn. De muzikale supervisie van Selma is in handen van Julia Scepanovic, (koor)dirigent gespecialiseerd in traditionele Slavische, Balkan- en zigeunermuziek.

19 januari, 20.00 uur – ZIMIHC theater Zuilen
20 januari, 15.00 uur – ZIMIHC theater Zuilen
24 januari, 20.30 uur – Podium Mozaïek Amsterdam

Zuilens Fanfare Corps o.l.v. André Vulperhorst
Brechtje Kat, spel & zang
Imra Dinçer, Aleksandra Popovska, Sandra Tadić, zang
Orkun Ağır, saz
Jan Rademaker, accordeon
Celil Toksöz, script & regie
Julia Scepanovic, muzikale supervisie

Ticket type Prijs Winkelwagen

Deel dit:

Klassiek Nieuws!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws van de leukste klassieke verenigingen van Nederland.

Succesvol ingeschreven!