05/02/2020 15:19 - 06/02/2020 12:00 Johanne Kapel Amsterdamseweg 311 Amstelveen

De Beethoven piano – cello Sonates Lies Colman-piano (België) Luis Andrade-cello (Portugal)

ZONDAG 5 april • 10.30 – 12.00

Aljosja Classical Talent presenteert

Duo Colman-Andrade
Lies Colman en Luis Andrade traden voor het eerst samen op tijdens het Walter Boeykens Festival in België in 2010. Al snel volgden andere projecten en dit alles culmineerde in een Cd-opname in 2016 getiteld SUM met stukken van Russische en Oekraïense componisten. Colman en Andrade vieren het 250e geboortejaar van Beethoven met De Beethoven Piano-Cellosonates die zij uitvoeren in Nederland, met als hoogtepunt de volledige uitvoering van de 5 Sonates op één avond een keer in België, in Duitsland en een keer in Oostenrijk. Tijdens dit lunchconcert op 5 april in Amsterdam combineren zij twee Beethoven Sonates met stukken van hun CD van de Oekraïense componist M. Lysenko.

Beethoven schreef vijf Piano-Cellosonates van opus 5 tot opus 102. Merkbaar en kenmerkend in deze sonates is de jonge Beethoven die orkestratie en muzikale lijnen onderzoekt, zelfs provocerend op bepaalde momenten. Opus 5 is daarin geen uitzondering. Opus 102 is een meer volwassen en filosofische Sonate waar we in het begin kunnen  luisteren naar hoe ongelukkig Beethoven zich voelt en worstelt met zijn gehoorproblemen.

 Lies Colman
Op 14-jarige leeftijd studeerde ze summa cum laude af aan de Muziekacademie van Antwerpen en ging ze studeren bij onder meer Jacques Detiège en Lode Backx. Na haar studies in Vergelijkende Culturele Studies aan de Universiteit van Gent behaalde ze haar masterdiploma piano aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Robert Groslot en Eliane Rodrigues. Haar eerste CD “Tête à tête with Chopin” werd uitgebracht door Senza Nome, in 2014 gevolgd door een tweede album, “Taking Five – Quintets for Piano and Winds”. Samen met de Anne Boeykens-formatie speelt ze de pianokwintetten van Beethoven en Spindler (BouArt, 2014). Lies woont in België.

 Luis Andrade
Luis is cum laude afgestudeerd na zijn studie bij V.S. Tchervov in Kiev. In zijn carrière tot nu toe heeft Luis veel verschillende prijzen gewonnen, zoals de Portugese Jeunesse Musicien en de internationale wedstrijd voor jonge tolken in Oekraïne. Luis woont in Duitsland en heeft vaak met verschillende muzikanten en ensembles gewerkt als cellist, maar ook als solist in verschillende concerten.

Het programma:

 L. van Beethoven – Sonata for Piano and Cello No. 1 in F major Op.5 No.1

-Adagio sostenuto

-Allegro

-Rondo.

-Allegro vivace

 

  1. Lysenko – “SUM” – Elegie for Cello and Piano

 

PAUZE

 

  1. Lysenko – Gavotte for Cello and Piano

 

L. van Beethoven – Sonata for Piano and Cello No. 4 in C major Op.102 No.1

-Andante

-Allegro vivace

-Adagio

-Tempo d’andante

-Allegro vivace

Na elk concert is er de mogelijkheid om gezellig aan te schuiven en met de musici nog even na te praten en na te tafelen tijdens de inmiddels beroemde after-concert-lunch voor u geserveerd door Spoon Original.

Prijs voor het concert € 17,00 p.p. Concert en aansluitend Lunch €37,00 p.p. Aanvang concert 10.30 uur. Vanaf 10.00 kunt u bij ons terecht.

Deel dit: