13/02/2020 20:00 - 22:00 MerkAz

Jiddische liederen en Chassidische verhalen over troost en betrokkenheid

In dit programma van Jiddische liederen en verhalen uit de mystieke joodse traditie, staat de zoektocht van de mens, met zijn vragen naar zingeving en compassie anno 2019, centraal.

De liederen zijn gedeeltelijk door Shura Lipovsky zelf geschreven. Hiermee zorgt zij ervoor dat de oude muzikale traditie van de Europese Joden wordt voortgezet.

De Nederlandse zangeres Shura Lipovsky verwierf tijdens haar carrière internationale erkenning als een van de meest vooraanstaande vertolkers van het Jiddische lied. Zij treedt wereldwijd op met eigen werken en traditioneel Jiddisch repertoire. In 2017 won zij een prijs in New York voor haar nieuwe Jiddische liederen.

Naast haar optredens geeft Shura Lipovsky workshops en masterclasses omtrent de interpretatie van het Jiddische Lied, ze geeft meditative lessen als Magid (Joods spiritueel leraar), heeft een koor in Parijs en in Amsterdam, en is artistiek leider van de Summer Song School van het Jewish Musical Institute te Londen.

De begeleidende musici, Paul Prenen aan de piano en de violist Bert Vos, vertolken met hun virtuoze spel de wereld van het Jiddische lied en de sfeervolle glans van de klezmermuziek.

 

Ticket type Prijs Winkelwagen

Deel dit:

Organisator:Stichting Merkaz (0)