14/06/2019 20:15 - 22:30 Geertekerk

Sweelinck en NAKK doorbreken klassieke concertervaring

Tijdens dit concert wordt u door het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) meegenomen in een unieke concertervaring waarin muziek, compositie en regie samenkomen.

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Het NAKK wordt gevormd door Sergio Hamerslag, Arno Stoffelsma, Tom Wolfs en Jesse Faber. De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samenbrengt. Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en in 2017 presenteerden zij hun debuut-cd “Ode aan Amsterdam” in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw.

Unieke concertervaring

Het concert begint klassiek met de prachtige symfonie van Franck, maar rondom de pauze zal het Sweelinckorkest de belegen klassieke concertervaring proberen te doorbreken met hulp van regisseur Pepijn Cladder en componist Guillermo Lago (pseudoniem voor Willem van Merwijk). Met de hulp van Pepijn Cladder zullen op het podium en door de zaal traditionele limieten overschreden worden door middel van visuele stimulatie waardoor de luisteraar niet alleen naar het orkest luistert, maar de muziek ook beleeft en ervaart in de ruimte. Daarnaast zal de wereldpremière van Lago’s Ríos (Rivers, Rivieren) ten gehore worden gebracht.

Ticket type Prijs Winkelwagen

Deel dit:

Klassiek Nieuws!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws van de leukste klassieke verenigingen van Nederland.

Succesvol ingeschreven!